Detalii si comenzi : 0755-237-431
comenzi@flori-brasov.com

Flori nunta

flori-nunta-brasov

flori-nunta-brasov

Floraria Anda din Brasov ofera servicii de consultanta si realizare a  aranjamentelor florale pentru nunti, buchete de mireasa si lumanari nunti in Brasov si judetul Brasov; pentru detalii va rugam sa ne contactati la numarul 0755.237.431 sau comenzi@flori-brasov.com .

Florile sau plantele aromatice au fost folosite la nunti inca din vremuri stravechi, ca o modalitate de a arata dragostea si binele dorit intregii lumi. Folosirea efectiva a florilor la nunti a fost mentionata de catre istorici la grecii antici. Florile si plantele au fost folosite pentru a face o coronita pentru mireasa si au fost considerate un dar al naturii.

Domnisoarele de onoare faceau decoratiunile florale, inclusiv ghirlande, buchete de mireasa si florile de pus in piept. Adesea, domnisoarele de onoare faceau cocarde din flori naturale care vor fi oferite si purtate de nuntasi ca semn de multumire. Pe masura ce timpul a trecut, semnificatia florilor a ramas neschimbata. Buchetul de mireasa a avut  in vremurile vechi forma de  ghirlanda sau coronite de flori purtate in jurul gatului de catre mire si mireasa. Ghirlanda a fost considerata un simbol al iubirii si a fericirii. Buchetul de mireasa si coronita de flori au fost inițial realizate din ierburi si bulbi de usturoi datorita puterilor magice de alungare a spiritelor rele orice care ar putea afecta viitorul mirilor, simboluri identificate in multe culturi.

Demult, atunci când ierburile erau  încă utilizate la nunti, un  nod al sarutului era  format din  rozmarin si trandafiri legate împreună.Nodul sarutului era suspendat deasupra capetelor miresei si mirelui in  capul mesei unde se sarbatoarea nunta. Acest aranjament floral  avea semnificatia de  a aduce noroc și  mulța  dragoste pentru cuplu și toată lumea  ce participa la nunta. Buchetele mici de flori erau fost plasate langa fiecare farfurie a oaspeților prezenți la recepție. Florile puse pentru oaspeți semnificau dorinda mirilor ca toti oaspetii sa fie inconjurati de  fericire și o viață lungă.

În unele țări, istoria florilor și simbolul acestora  s-au pastrat in trecerea vremii  si multe practici sunt încă folosite astăzi. În Germania, mireasa si mirele au lumanari cu flori și panglici legate de ele in timpul ceremoniei. În India, fratele mirelui va presara petale de flori peste mireasa si mire la sfârșitul ceremoniei de nunta pentru a alunga orice spirite rele. În Suedia, domnisoarele de onoare  duc buchete mici de ierburi aromatice iar mirele va purta cimbru în buzunare în timp ce se indreapta spre altar, pentru a speria orice troli. În Anglia, mireasa si domnisoarele de onoare ei  merg la biserică împreună. O fetita mica imprastie petale de flori inaintea lor la intrarea in biserica, astfel mireasa va avea o viață plină cu flori și fericire. Aceasta traditie este continuata in nuntile moderne, care au „fete flori”.

Florile au fost întotdeauna un element important la nunți. Florile apar in momente diferite ale ceremoniilor de nunta din diferite motive, dar utilizarea de flori rămâne un aspect important pentru nunti.

Doriti sa comandati flori pentru persoana draga ? Doriti sa livram un buchet ?Comanda flori