Detalii si comenzi : 0755-237-431
comenzi@flori-brasov.com

Cum pastram florile taiate cat mai mult timp posibil

pastrare-flori-taiate

Opt mici secrete folosite pentru a pastra florile cat mai proaspete, conservarea florilor proaspete si cum sporim durata lor de viata, frumusetea si aroma acestora .
Utilizarea unor substante obisnuite :
Aspirina
Este un mod care merita încercat si care se pare ca reuseste sa pastreze trandafirii si alte flori taiate proaspet mai mult timp: pune o aspirina zdrobit în apa înainte de a adauga florile . Alte elemente de uz casnic pe care le poti pune in apa pentru a prelungi durata de viata a florilor : o multivitamine, o lingurita de zahar, un varf de cutit de sare si bicarbonat de sodiu si chiar si un banut de cupru. De asemenea, nu uitati sa schimbati apa din  vaza la fiecare cateva zile.

Înalbitor
Florile proaspat taiate vor ramane proaspete mai mult timp daca adaugati un sfert de lingurita de inalbitor pe litru de apa din vaza. O alta reteta populara propune trei picaturi de înalbitor si o lingurita de zahar în un litru de apa. Acest lucru va inhiba cresterea bacteriilor.

Monede
Florile taiate vor ramane proaspete mai mult timp, daca adaugati un ban de cupru si un cub de zahar în apa din vaza.

Fixativ
Asa cum se pastreaza coafura ta, un sprit de spray de par poate pastra proaspete florile taiate. Stand la un pas departe de buchet dam un spray rapid, doar pe partea inferioara a frunzelor si petalelor .

Suc acidulat
Nu aruncati ultimele picaturi de suc din pahar. Turnati aproximativ un sfert ceasca de suc intr-o vaza plina de flori taiate. Zaharul din suc va face florile sa stea mai proaspete cat mai mult timp. Nota : Daca aveti o vaza clara si doriti sa ramana limpede apa, utilizati un suc clar, cum ar fi sprite sau 7-up J .

Zahar
Se dizolva trei linguri de zahar si doua linguri de otet alb la un  sfert de litru de apa calda. Cand completati vaza cu apa , asigurati-va ca tulpinile taiate sunt acoperite de trei sau patru  cm de apa preparata . Zaharul  hraneste plantele, în timp ce otetul inhiba dezvoltarea bacteriilor. Vei fi surprins cat de mult timp aranjamentul ramane proaspat !

Otet
O modalitate este de a amesteca doua linguri de otet de mere – cidru si doua lingurite de zahar cu apa înainte de a adauga florile in vaza. Asigurati-va ca schimbati apa (cu otet si zahar, desigur) la fiecare cateva zile pentru a spori longevitatea florilor tale .

Vodca
Secretul pentru pastrarea florilor taiate, cat mai mult timp posibil, este de a reduce la minimum cresterea bacteriilor în apa si sa le oferim hrana . Adauga cateva picaturi de vodca (sau orice alcool clar ) la apa din vaza , împreuna cu o lingurita de zahar. Inlocuiti apa in fiecare zi, adaugand votca si zahar corespunzator .

Despre autor

Florarie in Brasov, livrari flori si aranjamente florale in orasul Brasov, flori pentru nunta si aranjamente florale pentru diverse evenimenet .

Nici un comentariu

Comenteaza

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Doriti sa comandati flori pentru persoana draga ? Doriti sa livram un buchet ?Comanda flori