Detalii si comenzi : 0755-237-431
comenzi@flori-brasov.com

Flori si numele florilor

flori

Flori si numele florilor

Fiecare specie de floare are propriul sau nume special, denumire botanica care este primita atunci când floarea este descoperita . Cu toate acestea , de-a lungul anilor mai multor soiuri de flori au fost acordate nume comune bazate pe influente regionale , culturale si istorice .
Numele cele mai comune in general,  pot fi generate de aspectul de florilor.
Aceste denumiri comune sunt date de  modul în care o anumita floare arata , în special forma frunzelor, de culoarea petalelor si marimea acesteia . Ca si exemplu putem aminti gheara homar ( Heliconia ) si Snapdragon ( gura-leului ) care arata exact modul în care acestea au primit denumirea.

Legendele  si folclorul

flori-nume

flori-nume

Unele flori  au nume de legende sau nume folclorice care au evoluat în jurul unei anumite plante sau flori, astfel  Dulce William ( Dianthus barbatus ) primeste numele sau comun de la un basm care povesteste despre doi tineri indragostiti separati de mare .

Tara si zona : denumirile uzuale pot fi aplicate la aceleasi flori in diferite locuri . Un exemplu sunt florile salbatice caltha palustri care în America se numeste Marsh galbenele si in Anglia se numeste Primrose . Este demn de remarcat faptul ca denumirile comune nu sunt universale si pot crea confuzie in identificarea florilor , cu toate acestea ele pot oferi perspective interesante cu privire la diferite culturi si traditii ale zonei în care acestea sunt utilizate .

Despre autor

Florarie in Brasov, livrari flori si aranjamente florale in orasul Brasov, flori pentru nunta si aranjamente florale pentru diverse evenimenet .

Nici un comentariu

Comenteaza

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Doriti sa comandati flori pentru persoana draga ? Doriti sa livram un buchet ?Comanda flori